Tekstas kairė

Kitas6

Meteo

FBbaneris
LABU – tai Lietuvoje užaugintų vaisių, uogų ir daržovių tyrės džiovinti skanėstai, sukurti bendradarbiaujant su Lietuvos mokslininkais, pritaikant inovatyviausias ir pažangiausias mokslines žinias.

Ieva Urbanavičiūtė

Mokslininkės kortelė

Ieva Urbanavičiūtė

Vardas Pavardė Ieva Urbanavičiūtė
Gimimo data ir vieta 1982 11 13 Vilnius
Pareigos skyriuje doktorantė
El. paštas Ieva.Urbanaviciute(eta)stud.asu.lt
Tel. Nr. +37067535112
Išsilavinimas ir kvalifikacijos kėlimas

2001-2006 Vilniaus universitetas, Gamtos mokslų fakultetas, Biologijos bakalauro laipsnis.

2010 -02012 Vilniaus universitetas, Gamtos mokslų fakultetas, Neurobiologijos magistro laipsnis..

Mokslinės veiklos kryptys Vaisių ir daržovių perdirbimas, cheminė sudėtis, bioaktyvūs komponentai, tekstūros analizė, vaisių ir daržovių cheminės sudėties nustatymas naudojantis matomos šviesos (400-700 nm) ir artimųjų infraraudonųjų spindulių (700-1200 nm) spektroskopija.
Patirtis vykdant projektus 2013 – 2015 Europos Sąjungos Regioninės plėtros fondas (VP2.1.3-ŪM-02-K-04-086 Intelektas LT priemonė) projekto „KOLAGENT – “Kolagenaziniu aktyvumu pasižyminčių veikliųjų medžiagų išskyrimas iš Streptomyces flavus 197 ir jų aktyvumo tyrimai“.
Publikacijos ir pranešimai LR valstybinis patentų biuras, patentas Nr. LT 6177 B.Grigiškis, S.; Čipinytė, V.; Tvaska, B.; Urbanavičiūtė, I.; Rimdeika, R.; Mauricas, M. 2015 07 27. Fermentų kompleksų išskyrimas iš Steptomyces gougerotii 101, daugiafermentinių biopreparatų ruošimas bei taikymas.

2016.03.02